Kombi Basıncı

Kombinin Basıncı Neden Yükseliyor?

Kombi Basıncı Sürekli Artıyor

Kombinin Basıncı Yükseliyor durumunda basıncın ne kadar yükseldiği ve ne kadarda bir yükseldiği önemli bir konudur. Kombi içerisinde sürekli ısınıp soğuyan su genleşebilir. Genleştikçe de basınçta yükselmeler olabilir. Bu gibi durumlarda basıncın ne kadar yükseldiğine dikkat etmek gerekir. Örneğin; sıcak su kullanımında ya da petek sistemi açık olduğunda kombi su basıncı yükselebilir. Ufak tefek olan yükselmeler normaldir.

Basınç değeri 1,5 bardan birkaç gün veya haftada 2 bara kadar yükseliyorsa normal bir durumdur. Fakat basınç çok sık 2,5 ya da 3 barın üzerine çıkıyorsa bu bir sorundur. Hatta kombide basınç yükselmesi sebebi ile su akıntısı sorunu da olabilir.

Kullanıcı Servis Öncesi Ne Yapabilir?

Kombi basıncı yükseliyorsa kullanıcı olarak yapabileceğiniz tek işlem doldurma musluğunu kontrol etmektir. Doldurma musluğu ile su basma işlemi yaptığınız zaman açık bırakmış ya da açık unutmuş olabilirsiniz. Açık kaldıysa bu sebeple basınç yükseliyor ve su akıntısı sorunu da beraberinde gelir. Bu durumda doldurma musluğuna bakmalı açık kalmış ya da unutulmuşsa eğer kapatmalısınız. Doldurma musluğu genel modellerde sağa çevrilerek kapatılır.

Muhtemel Sebepler Nelerdir?

Kombi basıncının yükselmesi bir nedene değil birçok nedene bağlıdır. Kombi basıncında yükselme olduğu zaman işin uzmanından yardım almanız gerekir. Bu yardımları alırken de cihaza müdahale etmemenizi tavsiye ederiz.

  • Doldurma musluğu kırık, arızalı ya da açık olabilir Doldurma musluğu kombi basıncının yükselmesine sebep olan parçaların başında gelir. Çünkü görevi kombi basıncı düştüğü zaman basıncı yükseltmektir. Doldurma musluğu açık kaldığında bar değeri ilerlemeye devam eder. Beraberinde basınç yükselme ile su akıntısı sorunu da ortaya çıkar. Kırıldığında veya arızalandığında yine basınç yükselir. Bu durumda açık ise kapatılır, arızalı ya da kırık ise değişimi ile sorun çözümlenir.
  • Genleşme tankının havası eksik ya da membranı delik olabilir Kombi içinde ısınan su genleşmeye uğrar. Genleştikçe basınçta yükselmeler olur. Yüksek basınç kombiye zarar vereceğinden kombilerde bu dengeyi tutmak için genleşme tankı vardır. Genleşme tankı ikiye ayrılmış bir parçadır. Bir bölümünde su bir bölümünde hava vardır. Hava olan kısımda hava bittiğinde su olan bölümden hava olan bölüme su dolar ve basınçta düşme, yükselme olur. Genleşme tankının havası bittiğinde veya ortasında yer alan membran delindiğinde basınç yükselmesi sorunu görülebilir. Bu durumda önce tankın havasına bakılır, eksik ise hava basılır. membran delik ise genleşme tankı değişimi yapılır.
  • Plaka-ana eşanjör arızalı olabilir Plaka eşanjör kombilerde ikinci eşanjör olarak bilinir. Cihaz eğer çift eşanjörlü ise plaka eşanjörde sorun olabilir. Tek eşanjörlü ise ana eşanjörde sorun olabilir. Kombide eşanjör parçası hakkında bilgi almak için linki tıklayabilirsiniz. Bu parçaların tamiri olmaz arıza durumunda mutlaka yenisi ile değişimi yapılır.

Tıkla Ara

WeCreativez WhatsApp Support
Müşteri destek ekibimiz sorularınızı yanıtlamak için burada. Bize ulaşın!
Bahçelievler Demirdöküm Servisi
Scroll to Top